Розмір коштів на компенсації від стихійного лиха буде збільшено

Середа, 30 липня 2008, 15:38

Секретаріат президента України очікує, що пропозиція уряду й Голови держави щодо внесення змін до державного бюджету України на 2008 рік, пов'язана із стихійною катастрофою в західних областях країни, буде консолідована.

Про це на брифінгу в середу заявив перший заступник Голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

За його словами сьогодні буде здійснена спроба звести президентській й урядовий проекти змін до бюджету на засіданні бюджетного комітету або, у разі необхідності, в ході завтрашнього розгляду проекту змін у парламенті.  

"Впевнений, що завтра буде прийнято рішення.", - заявив Олександр Шлапак.

Дискусійними залишаються пропозиції Кабінету Міністрів щодо загальної суми на ліквідацію стихійного лиха, яка буде виділена в четвер рішенням парламенту.

Реклама:

Так, за його словами в Секретаріаті Президента було вирішено збільшити суми компенсацій постраждалим регіонам з 1,400 млрд., запропонованих Кабінетом Міністрів до 4,482 млрд. грн. А видатки на дорожні компенсації з 6,8 млн. грн. збільшити до 775 млн грн.

Через загальний фонд держбюджету першочергово буде виділено 3,636 млрд. грн. З них 46 млн. грн пердбачено на ремонт доріг, 200 млн. грн. на збільшення Резервного фонду, на випадок нових природних катаклізмів, і 3,93 млрд. грн. на потреби 6 областей, постраждалих від повені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!