Внутрішні авіаперевезення подорожчають

Понеділок, 28 липня 2008, 11:37

Внутрішні авіаперевезення можуть подорожчати, а авіакомпанії припинять перельоти до окремих міст.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

"З вересня вартість аеронавігаційних послуг на внутрішніх перевезеннях зрівняють з вартістю міжнародних. Таким чином, витрати авіакомпаній зростуть на 5-10%. Це відіб'ється на вартості квитків, говорять в авіакомпаніях. Квитки на внутрішніх ринках подорожчають на 5-10 євро, що може відбитися на наповненості окремих рейсів й змусить авіакомпанії припинити перельоти до окремих міст", - повідомляє видання.

Плата за обслуговування на міжнародних та внутрішніх рейсах з вересня буде однаковою - 37,26 євро за кожні 100 км шляху повітряного судна на 50 т злітної ваги. Зараз цей тариф складає 20 дол. на внутрішніх рейсах та 50,96 дол. - на міжнародних.

Реклама:

Як пояснив у п'ятницю голова Державіаадміністрації Олександр Давидов, причиною введення нових ставок стали вимоги міжнародних організацій, які звинувачують Україну в дискримінації міжнародних авіакомпаній.

За словами Олександра Давидова, відповідний наказ вже підписано і вступити в дію він має 1 вересня. Проте чиновник припускає, що насправді це станеться "десь у листопаді".

За даними Міністерства транспорту й зв'язку, після введення нових ставок частка авіанавігаційних зборів у собівартості авіаперевезень збільшиться з 1% до 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!