Ситуація на українському фондовому ринку залежить від світової кон'юнктури

Четвер, 24 липня 2008, 14:13

В четвер, 24 липня, станом на 13:30 серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксована різнонаправлена зміна котирувань.

Свою думку для "FundMarket" висловив начальник інвестиційно-аналітичного департаменту ІК "Альтус" Ірина Івашина. За її словами, на підвищення індексу не впливають фундаментальні причини.

"Надалі, як і раніше, все буде залежати від світової кон'юнктури. На цей момент багато підприємств, які показали стабільні результати, виглядають привабливо. Це компанії металургійного й коксохімічного секторів, а також машинобудування. З іншого боку, компанії фінансового й банківського секторів ще не досягли свого цінового дна, з покупкою їхніх акцій варто зачекати", - підкреслила аналітик.

Тим часом, були зафіксовані зміни ціни на цінні папери ВАТ "Дніпроспецсталь" (+ 2,73%), ВАТ "Мотор Січ" (+ 1,39%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 1,14%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 11,25%), ВАТ "Дніпроенерго" (- 3,43%), ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе" (- 3,23%).

Реклама:

Позитивно відзначився ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+ 5,04%).

Активи цієї компанії з 2005 року збільшилися на 313,3%, до 883,2 млн. грн. 2007 року. З огляду на динаміку минулих років, нинішнього року її чистий прибуток складе 43,3 млн. дол.

Така тенденція, швидше за все, буде зберігатися до 2010 року, оскільки вітчизняні й закордонні підприємства планують поступове збільшення кількості вагонних парків, що, відповідно, спричинить стійке збільшення попиту на продукцію заводу.

Лідерство за обсягами у ВАТ "Мостобуд" - 6 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: