Криза на будівельному ринку змушує "Кнауф" піти з України

Четвер, 24 липня 2008, 13:30

Через інфляцію німецька компанія "Кнауф" припиняє свою діяльність в Україні.

Про це заявив голова ради засновників Міжнародної групи "Кнауф", співвласник компанії Ніколаус Кнауф, повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема, про це сказано в заяві компанії "Кнауф", яка була передана в четвер 24 липня піар-менеджером компанії "Кнауф Гіпс Київ" Мариною Коваленко.

"Рішення про будівництво нового заводу гіпсокартонних плит і про збільшення виробничих потужностей лінії гіпсокартону на 50%, а лінії сухих будівельних сумішей - на 300%, були прийняті ще рік тому, - сказано в заяві. - Ніхто не міг передбачити, що результатом інфляційних процесів в Україні і спекуляцій на ринку нерухомості стане стагнація будівельної галузі та різке падіння продажу будівельних матеріалів".

Реклама:

Кнауф відзначив, що "ми зробили помилку, вклавши великі кошти в модернізацію виробництва, тому що продаж залишається на рівні минулого року". За його словами, "на складах заводу накопичуються запаси готової продукції на мільйони євро. І це в літній період, коли майже завжди існував ажіотажний попит на будівельні матеріали компанії "Кнауф".

Нагадаємо, в Соледарі, Донецької області, на заводі "Кнауф Гіпс Донбас" було запущено три нові виробничі лінії вартістю 80 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: