АМКУ заступився за конкурентів обленерго

П'ятниця, 18 липня 2008, 15:18

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Національній комісії з регуляції електроенергетики розробити та затвердити порядок доступу постачальників електроенергії за нерегульованим тарифом до мереж обленерго.

Інформація про це розміщена на сайті АМК України, повідомляє видання "Дело".

В першу чергу мова йде про чітке визначення процедури укладання договорів і переліку необхідних для цього документів.

Існуюча нині модель енергоринку дозволяє промисловим споживачам купувати електроенергію як у ліцензіатів за регульованим тарифом - обленерго, так й у постачальників за нерегульованим тарифом. Обленерго відчувають певний конкурентний тиск з боку незалежних постачальників.

Реклама:

При цьому відзначені постачальники можуть надавати електроенергію своїм споживачам лише після укладання договорів з обленерго ( їхні мережі використовуються для здійснення відповідних поставок).

В той же час жоден нормативний акт не визначає чіткого переліку потрібних для укладання відзначених договором документів. Як наслідок, це дає можливість для обленерго нерідко висувати до постачальників за нерегульованим тарифом необґрунтовані вимоги.

Такі дії енергопостачальних компаній ускладнюють і затягують процес укладання з постачальниками за нерегульованим тарифом договорів. Це у свою чергу створює перешкоджання до виходу останніх на ринок постачання електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: