Національному банку у 2009 році варто розширити валютний коридор

П'ятниця, 18 липня 2008, 13:50

Нацбанку у 2009 році варто розширити валютний коридор.

Про це на прес-конференції заявив економіст Світового банку Руслан Піонтковський, повідомляє агентство "РБК Україна".

За його словами, у протилежному випадку НБУ буде змушений покладатися на більш жорсткі пруденційні вимоги для подальшого уповільнення зростання кредитування і для стримування короткотермінових потоків капіталу при моніторингу ліквідності банківського сектора.

При цьому Піонтковський відзначив, що фіскальна політика у 2009 році повинна орієнтуватися на зростання реальних доходів бюджету.

Реклама:

"Це буде означати помірне зростання номінальних зарплат і соціальних трансфертів. Це допоможе стабілізувати інфляційні очікування та стримати подальше розширення дефіциту поточного рахунку. В умовах політичної нестабільності України ризики цього сценарію є значними.

Хоча товарні ціни можуть продовжувати дивувати подальшим підвищенням, у такий спосіб певною мірою зменшуючи потребу в уповільненні внутрішнього попиту. Ми вважаємо, що ризики зворотної динаміки є великими", - додав Піонтковський.

На його думку, прискорення структурних реформ для збільшення пропозиції товарів і послуг зможе стримати динаміку, що знижується, й обумовити більш швидке її зростання після 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: