Компанія Vanco хоче опублікувати угоду про розподіл продукції

П'ятниця, 18 липня 2008, 12:11

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd. пропонує опублікувати повний текст угоди про розподіл вуглеводнів (УРП), який був укладений з урядом України 19 жовтня 2008 року.

Як повідомила компанія в прес-релізі в п'ятницю, вона направила уряду лист, в якому пропонує дати згоду на таку публікацію, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Повна прозорість дій українського уряду продемонструє переваги УРП", - цитується в повідомленні коментар цієї пропозиції президента Vanco Prykerchenska Джима Бауна.

На думку представників компанії, умови УРП неправильно інтерпретуються й цитуються, а публікація повного його тексту дозволить уникнути цього.

Реклама:

Україна оголосила конкурс на право укладання УРП на даній ділянці в грудні 2005 року й у квітні 2006 року визнала переможцем Vanco International Limited, на 100% дочірню компанію Vanco Energy Company (США).

Процес узгодження проекту УРП тривав півтора роки, й угода була підписана тільки 19 жовтня 2007 року.

У квітні Міністерство анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska, а Кабінет Міністрів у травні вирішив в одностроньому порядку вийти з угоди.

В результаті Vanco Prykerchenska після закінчення 60-денного терміну передарбітражних консультацій, протягом якого український уряд відмовився переглядати свою позицію, 17 липня цього року звернулася до Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: