Говорити й показувати стане дорожче

Четвер, 17 липня 2008, 10:36

В декілька разів підвищилась вартість ліцензії на теле- й радіомовлення.

Це стало відомо у середу 16 липня на засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Набула чинності нова методика розрахунку ліцензійних зборів, яка була затверджена 9 липня на засіданні Кабінету Міністрів.

Дотепер діяли розцінки, затверджені ще 1995 року. Збір визначається з урахуванням обсягу мовлення, потужності передавального пристрою й зони поширення. "Нас самих шокував розмір нових ліцензійних зборів, - запевняє член Нацради Віктор Понеділко. - Але ми не можемо впливати на постанову Кабміну".

Реклама:

Телекомпанії, термін ліцензій яких підходить до кінця, вже відчули підвищення розцінок. Учора Нацрада була змушена скасувати рішення про видачу ліцензії ТОВ "Світ ТВ" ("Перший автомобільний"). Компанії стала не по кишені вартість ліцензії - 3,5 млн. грн., замість 780 тис. грн. до подорожчання. Радіокомпанія "Гала", яка переоформила ліцензію на мовлення, заявила, що не буде оплачувати збір за новою методикою - 4,7 млн. грн., замість 550 тис. грн.

"Нам складно конкурувати з національними радіостанціями, оскільки в нас невелике покриття. Такий ліцензійний збір буде означати втрату прибутковості не на один рік", - говорить директор з регіонального розвитку "Гала" Сергій Денисенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: