На попередньо затриманих щорічно витрачають близько 150 млн. грн.

П'ятниця, 11 липня 2008, 13:47

Україна щорічно витрачає більше 145 млн. грн. на попереднє взяття під варту підозрюваних, обвинувачуваних і підсудних.

Про це заявив у п'ятницю Міністр юстиції України Микола Онищук на засіданні "круглого столу" на тему попереднього ув'язнення під варту, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Держава продовжує щорічно витрачати більше 145 млн. грн. на попереднє ув'язнення підозрюваних, обвинувачуваних і підсудних", - сказав Міністр, озвучуючи дані аналітичного звіту, який було зроблено за замовленням Міністерства юстиції в співробітництві з Американською асоціацією юристів "Ініціатива у верховенстві права".

Міністр відзначив, що звіт також вказує на фінансовий тягар, що лягає на арештованих, їхніх родичів через неотримання зарплати й фінансові витрати. Ця сума, за словами Онищука, становить близько 103 млн. грн. щорічно.

Реклама:

"Якщо підсумувати, то ціна питання стає в майже 250 млн. грн. - це вартість утримання під вартою", - акцентував Міністр.

Опираючись на висновки звіту, голова Мін'юсту підкреслив, що "українська система попереднього ув'язнення вимагає занадто великих видатків, урегульована суперечливими правилами й характеризується високим ризиком порушення прав людини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!