Ющенко вніс свої зміни до бюджету

Четвер, 10 липня 2008, 17:28

Президент Віктор Ющенко вніс на розгляд до Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік".

Про це повідомили в прес-службі Голови держави, повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

Як відзначили в прес-службі, на переконання Ющенка, запропоновані урядом зміни до бюджету "несуть у собі низку ризиків".

На переконання Президента, урядові зміни до бюджету передбачають занижені доходи бюджету в результаті заниження макроекономічних показників, які використовувалися для розрахунку показників бюджету.

Реклама:

"Так, урядом закладається прогноз інфляції на рік на рівні 15,9%, у той час, як уже за 6 місяців цей показник досяг 15,5%", - говориться в повідомленні.

Крім того, за словами Президента, урядові зміни до бюджету не передбачають у необхідному обсязі витрат, важливість і невідкладність яких підтверджена відповідними рішеннями РНБО, указами Президента, зокрема на проведення експерименту з побудови доступного житла, наповнення Аграрного фонду в обсягах, які дозволять йому виконувати свої функції з ринковою регуляцією цін на зерно, збалансування фінансових потоків НАК "Нафтогаз України", поновлення інформаційної безпеки держави, підвищення боєздатності армії, якості освіти тощо.

"Законопроект, внесений Президентом України, позбавлений цих недоліків. В той же час він переорієнтовує зміни до бюджету в інвестиційний бік.

Крім бюджетного кредитування НАК "Нафтогаз України" на накачування природного газу в сховища, яке необхідне в переддень очікуваного підвищення цін на газ, він передбачає необхідні витрати на добудовування Дністровської ГАЕС, побудову доступного житла, збільшення боєздатності армії, підвищення якості освіти, виготовлення і трансляцію телерадіопрограм з державних потреб, збереження природного та заповідного фонду", - говориться в повідомленні прес-служби Президента.

Як відзначили в прес-службі, в законопроекті Президента також присутня соціальна складова. Передбачено збільшення грошового забезпечення військовослужбовців (яке не залежить від розміру мінімальної заробітної плати) й побудова житла для них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: