Ціна на нафту росте в четвер через надмірне падіння напередодні

Четвер, 10 липня 2008, 11:27

Нафта дорожчає в четвер (10 липня), оскільки трейдери визнали, що падіння ціни на 6,3% з початку поточного тижня є надмірним.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Крім того, дані про збільшення імпорту нафти в Китай підвищили побоювання, пов'язані з тим, що попит країн на паливо буде перевершувати обсяги постачань.

Імпорт нафти в Китай у першому півріччі виріс на 11% - до 90,53 млн. тонн.

Реклама:

В той же час, за даним Міністерства енергетики США, запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 5,84 млн. барелів (1,95%) - до 293,9 млн. барелів.

"Учасники ринку дуже обережні, однак є відчуття, що ринок зараз становить дуже гарну можливість для покупки, - відзначає Віктор Шум з Purvin & Gertz Inc. у Сінгапурі. - Глобальний попит на нафту, як і раніше, перевершує поставки, незважаючи на ослаблення попиту в США. Китай як і раніше імпортує значні обсяги нафти".

Серпневі ф'ючерсні контракти на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) на 8:48 торгуються на рівні 136,46 дол. за барель, що на 0,41 дол. вище за підсумкове котирування 9 липня.

Вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на серпень на лондонській біржі ICE Futures 10 липня піднялася на 0,88 дол. - до 137,46 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!