Рада вирішила розслідувати причини високих цін на житло

Четвер, 5 червня 2008, 14:39

Верховна Рада вирішила створити тимчасову слідчу комісію для розслідування причин встановлення високих цін на житло в Києві та інших містах.

За ухвалення проекту постанови №2087 проголосували 405 депутатів при необхідних 150, - передають «Українські новини».

Комісія також має розслідувати причини невиконання забудовниками зобов'язань за договорами про інвестування в житлове будівництво, причини бездіяльності посадовців місцевих властей, які призвели до таких наслідків.

За підсумками роботи комісія має ініціювати удосконалення законодавства для ефективного регулювання відносин на ринку житла і запропонувати механізм захисту громадян, що інвестували в житлове будівництво.

Реклама:

До складу комісії увійшли 13 народних депутатів, очолює її депутат від блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» Оксана Білозір.

Термін роботи комісії - 1 рік з моменту ухвалення постанови.

Нагадаємо, в лютому 5 депутатів запропонували Раді розслідувати причини високих цін на житло.

Автори проекту вважають, що дуже висока вартість житлової нерухомості Києва, Львова, Одеси позбавляє більшість громадян можливості поліпшити свої житлові умови.

На їх думку, це сталося через непрозорість відведення забудовникам земельних ділянок і бюрократичних процедур.

Також депутати вважають необхідним запобігти можливим будівельним аферам, коли забудовник не може виконати свої зобов'язання за інвестиційними договорами, як це трапилося з інвесторами групи компаній «Еліта-центр».

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!