Мінекономіки України і США підписали меморандум про взаєморозуміння

Четвер, 5 червня 2008, 12:21

Міністерство економіки України і Департамент торгівлі США підписали меморандум про взаєморозуміння з метою сприяння розвитку двосторонньої торгівлі.

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-реліз Мінекономіки України в четвер.

"Підписаний меморандум про взаєморозуміння між Мінекономіки України і Департаментом торгівлі США, мета якого полягає в розвитку співробітництва на принципах вільної та чесної торгівлі", - відзначено в прес-релізі.

Відповідно до прес-релізу, участь американських компаній у реалізації інфраструктурних та інших проектах, пов'язаних з підготовкою до проведення в 2012 році в Україні Чемпіонату Європи по футболі відкриває унікальні можливості для інвесторів.

Реклама:

Крім того, у прес-релізі повідомляється, що 5 червня відбудеться зустріч міністра економіки України Богдана Данилишина з міністром торгівлі США Карлосом Гутіерресом.

Очікується, що в ході зустрічі буде підписана спільна заява міністрів двох країн. Крім того, буде погоджений формат діяльності українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій.

Проведення першого спільного засідання ради заплановане у Вашингтоні на кінець вересня 2008 року.

У прес-релізі також вказується, що обсяг двосторонньої торгівлі товарами і послугами в 2007 році склав $3,32 млрд. За підсумками січня-березня 2008 року показники загального товарообігу перевищили минулорічні на 56,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!