Депутати заборонили продавати землю поза аукціонами

Вівторок, 3 червня 2008, 16:02

Кабінет міністрів України позбавлений права визначати випадки продажу прав оренди земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, поза аукціонами.

Про це говориться в Законі Про внесення змін у деякі законодавчі акти (№ 2481), прийнятому сьогодні Верховною Радою із пропозиціями Президента,- повідомляє "УНІАН".

Як вказується в пропозиціях Президента, змінами в ст. 16 Закону Про оренду землі" і ст. 124 Земельного кодексу передбачається, що придбання права оренди земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється винятково на аукціонах і наводиться перелік випадків, коли аукціони не проводяться.

При цьому Кабміну надається право без обмежень і критеріїв додатково визначати, коли право оренди земельних ділянок буде купуватися без аукціону.

Реклама:

На думку Президента, впровадження таких беззаперечних прав для Кабміну нівелює правила придбання права оренди земельних ділянок винятково на аукціонах, продажі земельних ділянок суб'єктам підприємницької діяльності на конкурентних основах (земельні торги).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!