СБУ порушила справу за фактом фінансових махінацій посадовими особами "Укргазвидобування"

Вівторок, 3 червня 2008, 15:14

Головне управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю Служби безпеки України порушило кримінальну справу за фактом присвоєння державного майна посадовими особами "Укргазвидобування" - дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляє "Інтерфакс Україна", про це повідомила у вівторок на прес-конференції в Києві керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

За її словами, справа порушена за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (присвоєння, розтрата майна або заволодіння їм шляхом зловживання службовим становищем).

Остапенко повідомила, що ще той рік компанія "Укргазвидобування" проводила відкриті торги на закупівлю спецтехніки, переможцем яких було визнано ТОВ "Торг Маркет Груп". Тоді ж на розрахунковий рахунок цього підприємства "Укргазвидобування" перелічило більше 62 млн. грн. на поставку бульдозерів, автокранів та іншої спецтехніки.

Реклама:

Разом з тим, як з'ясували правоохоронники, рішенням суду установчі документи зазначеного ТОВ були визнані недійсними, а ревізія показала, що вартість поставленої техніки становить більше 15,5 млн. грн. Оплачені кошти "Торг Маркет Груп" перевело в готівку через ряд фіктивних підприємств.

Таким чином, державі був заподіяний збиток на суму майже 47 млн. грн., відзначила керівник прес-служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!