Пінчук придбав видавництво "Економіка"

П'ятниця, 27 червня 2008, 15:08

"Економіка" є видавцем газети "Дело", журналів "Инвест-газета", Marketing Media Review, "ТОП-100. Рейтинг лучших компаний Украины", "Практика оценки" і "Коммунальное хозяйство".

Цю інформацію «Телекритиці» підтвердило високопоставлене джерело у структурах Віктора Пінчука, що побажало залишитись неназваним.

Про те, що компанія змінила власника, відомо й співробітникам видань "Економіки", які, проте, не знають, хто саме став новим акціонером.

Також інше джерело повідомляє про намір чеської компанії Economia a.s., яка є акціонером "Економіки", піти з українського ринку.

Реклама:

Поки що  не вдалося отримати офіційного підтвердження або спростування цього факту від представників Віктора Пінчука. Президент видавництва "Економіка" Ігор Ляшенко у розмові з "Телекритикою" не підтвердив інформацію про зміну власників.

Проте на прохання спростувати інформацію про те, що Віктор Пінчук купив видавництво, пан Ляшенко сказав, що нічого не може сказати. 

Донедавна видавництво "Економіка" належало видавничій групі Handelsblatt Publishing Group (Німеччина), видавництвам Economia a.s. (Чехія) і "Українській інвестиційній газеті" (Україна). 

До медіаактивів Віктора Пінчука, що перебувають в управлінні компанії EastOne LLC, належать телеканали ICTV, Новий канал, СТБ, а також газета "Факты и комментарии".

Також структурам, близьким до Віктора Пінчука, належать 50% компанії "Телеодин" (телеканали М1 і М2-Естрада) та дніпропетровський 11 канал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: