Червень розчарував фонди акцій

П'ятниця, 27 червня 2008, 11:48

Червень не виправдав надій компаній з управління активами, які чекали на поновлення зростання прибутковості фондів. З початку місяця зниження індексу ПФТС склало 14,09%.

Останній повноцінний тиждень червня не додав оптимізму фондам: акції як і раніше продовжували дешевшати, повідомляє "Український бізнес портал" .

Після цього в торговців і КУА залишалася дуже примарна надія, що 27 і 30 червня індекс підскочить на тлі рейтингових угод, у рамках яких неліквідні папери отримують ціну для звітності.

"Можливо, завтра індекс ПФТС піде догори, але суто через технічні й фіктивні угоди. Таке часто бувало: кілька паперів, угоди з яких проведуть вище ринку, повністю закривали його", - сказав один з брокерів.

Реклама:

Правда, на думку аналітика Foyil Securities Анастасії Сергеєнко, навіть якщо індекс трохи підросте, відіграти величезне падіння з початку місяця він не зможе.

На тлі падіння ціни акцій у ПФТС інвестфонди, що працюють з населенням, розділилися на дві великі групи. Перші покажуть збитки, зате другі, можливо, навіть зможуть продемонструвати невеликий прибуток.

На думку інвестиційного керуючого КУА "Бонум Груп" Аудрюса Міцюкявічюса, така розбіжність пояснюється кількістю ліквідних акцій у портфелях кожного конкретного фонду.

"ІСІ, що діють за першою моделлю, залишили у своїх портфелях велику частку ліквідних акцій, незважаючи на падіння котирувань. Логічно, що їхня прибутковість уже не перший тиждень знижувалася разом з індексом ПФТС. Друга стратегія об'єднує фонди, які не так сильно втратили в прибутковості або навіть показали її зростання.

Дуже імовірно, що ці ІСІ вийшли з акцій і сидять у депозитах. Втім, з тим же успіхом їхній портфель може складатися з облігацій або малоліквідних акцій", - підкреслив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!