Уряд підготував для приватизації 12 лотів із вуглевидобувних підприємств

Четвер, 26 червня 2008, 12:24

Уряд України підготував для приватизації 12 лотів, які формуються з різних вуглевидобувних підприємств середньої й низької рентабельності.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" , про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми будемо продавати шахти лотами із шахт з високою, середньою й низькою рентабельністю. І сьогодні вже підготовлено 12 таких лотів", - сказала Тимошенко журналістам у Луганську в четвер.

Як повідомив міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець, відповідні пропозиції вже передані до Фонду державного майна України і для приватизації пропонуються лоти з вуглевидобувних підприємств у Луганській, Донецькій, Волинській і Львівській областях.

Реклама:

"Ми пропонуємо для продажу лоти із шахт з високою рентабельністю і низькою рентабельністю. Однак, якщо це низька рентабельність, то шахта потенційно приваблива з відводами й великими запасами", - повідомив Полтавець.

За його словами, конкурс із продажу цих об'єктів може відбутися після нормалізації роботи ФДМ, а також уточнив, що на сьогоднішній день уже є потенційні інвестори, готові купувати ці шахти й вкладати кошти в їхню модернізацію і розвиток.

У ході поїздки в Луганську область Тимошенко ознайомиться з роботою шахти ім. Фрунзе державного підприємства "Ровенькиантрацит". Також вона планує взяти участь у нараді по розгляду перспектив розвитку й реформування вугільної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!