Україна і Латвія будуть співробітничати

Середа, 25 червня 2008, 14:50

Україна і Латвія домовилися про підписання плану дій на 2009-2010 роки з питань економічного співробітництва.

Про це заявив у середу в Києві на прес-конференції за підсумками двосторонніх переговорів президент Віктор Ющенко, - повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Ми домовилися про формування спільної логіки розвитку двосторонніх економічних відносин на 2009-2010 роки - про створення дворічного плану дій, що передбачає більше 30 прикладних пунктів реалізації наших можливостей в економічній сфері", - сказав президент України.

За словами Ющенко, у темі співробітництва України і Латвії важливою є, зокрема, сфера транспорту, а також тема "погодженої тарифної й транзитної політики".

Реклама:

"По цьому питанню сьогодні міністри проведуть частину переговорів, метою яких є оптимізація даної політики. У рамках сьогоднішніх переговорів українська сторона розгляне можливість відкриття нових авіарейсів Клуня-Донецьк, Рига-Дніпропетровськ, Клуня-Харків і ряд інших обласних центрів", - повідомив президент України. Він додав, що за даними експертів, на ці маршрути є великий попит.

Ющенко також підкреслив, що діловий діалог між двома країнами може більш активно розвиватися через проведення спільних ділових конференцій, економічних семінарів.

"Саме тому ми відразу після прес-конференції з паном президентом (Валдисом Затлерсом - ред.) ми їдемо на такий семінар, організований міністерствами економік двох країн, де зустрінуться представники ділових кіл. Ми вважаємо, що через такий діалог ми можемо внести саме важливе - інформованість про ту привабливість, якою володіють ринки двох країн", - підкреслив президент України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!