США допомагає Україні в удосконаленні митниць

П'ятниця, 20 червня 2008, 16:06

Уряд США активно допомагає Україні в удосконаленні митної системи.

Про це сказав американський посол у Києві Вільям Тейлор.у середу на форумі "Введення нової комп'ютеризованої транзитної системи (NCTS) і спрощення митних процедур в Україні", - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Тейлор відзначив важливість питання проведення реформ у митній системі і підкреслив, що досвід інших країн є дуже корисним для України на тім етапі, коли вона вибирає, як міняти своє законодавство і митну практику.

За словами посла, удосконалення митної системи передбачає 2 складових. "Перша - це обмін інформацією в рамках  нової програми європейської комп'ютеризованої транзитної системи, а друга - це реформування законодавства для спрощення процедур митного оформлення", - сказав Тейлор.

Реклама:

Дипломат переконаний, що шляхом здійснення цих дій, можливий ефект зниження корупції на кордоні.

"І уряд США із задоволенням допомагає урядові України, а також співрацює із приватним сектором над цією програмою", - сказав він.

Як повідомлялося, у червні 2007 року уряд США передав Державній митній службі України мобільну рентгенотелевізійну систему ZBV вартістю $1 млн для контролю великогабаритних вантажів, що проходять через Приморську митницю Іллічівська (Одеська обл.).

Ця система була передана Україні за програмою EXBS (експортний контроль і безпека кордонів), метою якої є створення в різних країнах ефективних, інтегрованих систем експортного контролю і безпеки кордонів.

У рамках цієї програми українська митниця в 2001-2006 роках одержала обладнання на загальну суму більше $4 млн

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!