"Укрцукор" прогнозує більше 1 млрд грн збитків цукрозаводів

П'ятниця, 20 червня 2008, 12:58

Національна асоціація цукровиробників України "Укрцукор", яка об'єднує вітчизняні цукрові заводи, прогнозує збитки за підсумками поточного маркетингового року (МР, вересень 2007 - серпень 2008) в обсязі більше 1 млрд грн.

"За цей маркетинговий рік ми прогнозуємо, і це підтверджує статистика, одержати більше 1 млрд (грн) збитків", - сказав генеральний директор асоціації "Укрцукор" Микола Ярчук на прес-конференції в Києві в п'ятницю, - повідомомляє "Інтерфакс Україна" .

Він відзначив, що збиткова робота цукрових підприємств обумовлена низькими цінами на цукор у поточному МР.

"Втрачена зацікавленість товаровиробника вирощувати цукровий буряк, тому що через низьку вартість цукру на ринку й відсутність регулювання цих процесів, сьогодні цукровики працюють зі збитком", - підкреслив Ярчук.

Реклама:

За його словами, через відсутність коштів перед новим сезоном можуть закритися 40 цукрових заводів.

"Тому ми просимо уряд і  міністерства звернути увагу на цукрову галузь. Зрештою, прийняти державну програму реструктуризації цукрової галузі", - сказав керівник асоціації.

Як повідомлялося, у поточному МР через надлишок цукру багато цукрових заводів змушені продавати його за цінами нижче собівартості, що складає 3,2 грн/кг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!