Єврокомісія вирішила допомогти в розвитку енергетичної політики України

Понеділок, 2 червня 2008, 18:50

Європейська комісія вирішила виділити Україні 87 млн. євро бюджетної підтримки на розвиток енергетичної політики в рамках реалізації національного плану дій для України.

Про це говориться в повідомленні Міністерства палива та енергетики. - повідомляють "Українські новини"

30 травня міністр палива та енергетики Юрій Продан провів зустріч із керівником групи з питань енергобезпеки генерального директорату зовнішніх відносин Єврокомісії Фаузі Бенсарсою.

Сторони обговорили пакет питань, пов'язаних з формуванням третього звіту про перебіг виконання меморандуму про взаєморозуміння між Україною і Європейським Союзом в енергетичній сфері.

Реклама:

Продан і Бенсарса визначили основні аспекти, які відзначені в даному звіті та стосуються прогресу у виконанні меморандуму.

Під час зустрічі було відзначено, що сторони дуже успішно просуваються в питанні проведення міжнародної конференції донорів з модернізації та реконструкції української газотранспортної системи, що повинна відбутися в листопаді 2008 року. Єврокомісія та Мінпаливенерго вже почали детальне обговорення проекту звіту і концепцію створення фонду для реконструкції ГТС.

Бенсарса також повідомив, що для участі в конференції буде запрошена Росія.

Відповідно до Європейського інструмента добросусідства та партнерства (ЄІДП) Національної програми дій для України, енергетичний компонент буде впроваджуватися у формі програми підтримки політики в даному секторі, включаючи бюджетну підтримку сектора, за умови виконання всіх умов у даній галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: