НКРЕ відклала підвищення тарифів для облгазів

Четвер, 19 червня 2008, 12:18

Національна комісія регулювання електроенергетики відклала питання перегляду тарифів обласних газопостачальних компаній.

Відповідне рішення комісія ухвалила сьогодні на своєму засіданні, - повідомляє "УНІАН" .

Питання було зняте з порядку денного через непідготовленість матеріалів ліцензіатів.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" звернулася в Мінпаливенерго з проханням рекомендувати НКРЕ переглянути тарифи на транспортування і постачання природного газу розподільними мережами.

Реклама:

Компанія запропонувала, зокрема, збільшити тариф на транспортування на 64% (з 55,60 до 91,19 грн. за тис. куб. м без ПДВ), тариф на постачання - на 46% (з 26,80 до 39,14 грн. за тис. куб. м без ПДВ).

На думку компанії, тариф на транспортування природного газу магістральними газопроводами необхідно збільшити на 67,9% (з 40,70 до 68,33 грн. за тис. куб. м без ПДВ).

Передбачається, що загальний тариф на транспортування природного газу для споживачів України зросте на 65,7% (з 96,30 до 159,58 грн. за тис. куб. м без ПДВ).

Також НАК "Нафтогаз України" відзначає, що у разі неприйняття запропонованих змін компанія замість передбачених фінансовим планом додаткових доходів від збільшення цін на природний газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики у розмірі 1136,0 млн. грн. одержить збиток на суму 187,8 млн. грн.

Тобто, вся сума додаткових доходів компанії від підвищення цін фактично надійде облгазам, які в своїй більшості є приватними підприємствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: