Недашковський третій раз очолив "Енергоатом"

Середа, 18 червня 2008, 15:40

Кабінет міністрів України на засіданні в середу вирішив звільнити Юрія Недашковського від обов'язків заступника міністра палива й енергетики України і призначити його президентом держпідприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) "Енергоатом".

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" міністр Кабінету міністрів Петро Крупко, уряд на засіданні в середу також вирішило звільнити від обов'язків президента "Енергоатома" Юрія Коврижкіна, призначеного на цю посаду в січні 2008 року.

Юрій Недашковский, 1961 р.р., в 1983 році закінчив Одеський політехнічний інститут, інженер-теплоенергетик. З 1983 року по 2000 рік працював на Хмельницькій атомній електростанції, з 1999 року керував цією станцією.

З липня 2000 року по червень 2002 року очолював "Енергоатом", в 2003-2004 роках. працював помічником-консультантом президента України Віктора Ющенко, який у той час був народним депутатом.

Реклама:

У лютому 2005 року Недашковський знову був призначений президентом НАЕК і керував держпідприємством до призначення заступником міністра палива й енергетики в жовтні 2006 року.

Як повідомлялося, Коврижкін із середини квітня поточного року перебував на лікарняному.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України Запорізької, Південно-Української, Рівненської і Хмельницької з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 Гвт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!