НБУ і Кабмін не мають єдиного підходу до прогнозування макроекономічної ситуації

Середа, 18 червня 2008, 14:32

У НБУ і Кабміну відсутній єдиний підхід щодо прогнозування макроекономічної ситуації.

Про це журналістам заявив сьогодні перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє "РБК - Україна" .

За його словами, це показала вчорашня нарада під керівництвом Президента. У зв'язку з цим, питання макроекономічних показників було зняте сьогодні з розгляду уряду, відзначив Шлапак.

"Президент вимагав, щоб уряд і НБУ ще раз сіли разом і погодили свої позиції, при цьому, на думку Президента, прогноз має будуватися з урахуванням існуючих тенденцій, а не сьогохвилинної ситуації", - сказав він.

Реклама:

За словами Шлапака, зокрема Кабмін пропонує не міняти межі валютного коридору, тоді як НБУ, наприклад, їх практично вже змінив.

"У таких умовах НБУ повинен узяти на себе відповідальність і визначити орієнтир інфляції на кінець року", - сказав перший заступник голови Секретаріату.

Він також повідомив, що макроекономічні показники, уточнені після консультацій з НБУ, можуть бути винесені на наступне засідання уряду 25 червня.

У цьому випадку парламент може розглянути зміни до держбюджету на початку липня, відзначив Шлапак.

"Я вважаю, що поспіх у даному випадку не потрібний. Ми вже мали таку ситуацію, коли прискорено приймався бюджет-2008, макроекономічні показники якого виявилися не виконаними. Нам немає необхідності це повторювати", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!