Інфляційний тиск послабиться в другій половині 2008 року

Середа, 18 червня 2008, 12:26

Інфляційний тиск, імовірно, послабиться в другій половині 2008 року.

Такий прогноз міститься в огляді інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" (Київ), підготовленому її аналітиками, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"Переглянуті урядом прогнози виглядають неправдоподібно. Можливо, такий низький їхній рівень викликаний політичним фактором: якщо поточний уряд піде у відставку, то відповідальність за високі ціни доведеться взяти на себе наступному уряду. Ріст споживчих цін досяг оцінки 14,6% у травні 2008 року, у той час як прогноз уряду на 2008 рік становить 15,3%. Схоже відбувається й із промисловими цінами, ріст яких склав 24,2% у травні поточного року й майже досяг прогнозу уряду 24,6%. Однак, інфляційний тиск повинен послабитися в другій половині поточного року", - вважають аналітики.

Експерти додержуються попереднього прогнозу "Конкорд Капітал", відповідно до якого ріст споживчих цін в 2008 році складе 21%, а промислових - 33%.

Реклама:

"Ми вважаємо, що ріст внутрішніх цін на продукти харчування сповільниться й, можливо, буде невелике їхнє зниження у зв'язку з очікуванням високого урожаю", - прогнозують вони.

Як повідомлялося, з посиланням на дані Державного комітету статистики, у травні поточного року споживчі ціни зросли на 31,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, у той час як промислові ціни виросли на 39,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!