Президент наполягає, щоб Нацбанк повернувся у коридор

Середа, 18 червня 2008, 10:56

Президент Віктор Ющенко наполягає, щоб Національний банк ліквідував різницю, яка існує між встановленим валютним коридором та реальним курсом гривні.

Про це він заявив сьогодні на нараді з питань макроекономічної стабільності, - повідомляє "Proua.com".

"Коридор, який є, зберігається, з іншого боку, курс, який є сьогодні, не має ніякого відношення до коридору. Який сигнал ми подаємо бізнесу: ми все ж таки в коридорній позиції, ми її забезпечуємо, чи ми на неї дивимося як на канон, який давно вже втратив свою актуальність", - звернувся до учасників наради Президент.

Відтак Ющенко висловив наполягання на тому, щоб після взаємних консультацій Уряду та Національного банку повернутися до валютного коридору, оголосити його межі і чітко їх дотримуватися.

Реклама:

Ющенко також висловив жорстке застереження, щоб принаймні у курсовій політиці зусиллями Національного банку було забезпечено стабільність.

"Національний банк повинен завжди бути поза політикою, користуватися довірою. Це повинна бути сторона, незаангажована у будь-які тенденційні процеси", - зауважив Президент.

У нараді брали участь Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, Секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, Голова Національного банку Володимир Стельмах і Голова Наглядової ради НБУ Петро Порошенко, міністр фінансів Віктор Пинзеник, міністр економіки Богдан Данилишин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!