"Укрзалізниця" не віддала в бюджет майже 1 млн. грн

Вівторок, 17 червня 2008, 14:18

Укрзалізниця" недоодержала від оренди 213 тис. грн., не перерахувала в бюджет 787,465 тис. грн і безпідставно розтратила 79,58 тис. грн.

Такі результати перевірки підприємства контрольно-ревізійним управлінням Мінтрансзв'язку, повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Крім того, перевіркою було виявлено ряд порушень, допущених при закупівлі дизельного пального, паливного мазуту й мастил, у результаті чого "Укрзалізниця" зазнала збитків на загальну суму 124 793,102 тис. грн.

КРУ також перевірило фінансово-господарську діяльність ДП "Укрзалізничпостач" і ДП "Український Державний розрахунковий центр міжнародних перевезень" за період з 1 січня по 10 травня 2008 року.

Реклама:

Перевірка встановила, що  ДП "Укрзалізничпостач" при проведенні закупівель товарів, робіт і послуг  припустило порушень на загальну суму 663 632,147 тис. грн., а сума нанесених залізницям прямих матеріальних збитків склала 442,878 тис. грн.

"Все це свідчить про низьку фінансову дисципліну на підприємствах залізничного транспорту, незадовільний рівень виконавчої дисципліни з боку окремих керівників підприємств, а також відсутність на "Укрзалізниці" належної організаторської роботи, координації й контролю над забезпеченням виконання фінансових планів", - сказав начальник контрольно-ревізійного управління Олексій Прохоренко.

Сама перевірка, за словами Прохоренко, проходила в дуже складних умовах: "Ми зіткнулися з відвертою протидією з боку працівників "Укрзалізниці" при виконанні перевірки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!