Швейцарські бізнесмени зацікавились українським машинобудуванням

Середа, 11 червня 2008, 12:01

Швейцарські бізнесмени зацікавлені у співробітництві з українськими підприємствами.

Про це йшла мова в ході зустрічі представників ділових кіл України і Швейцарії на базі Української спілки промисловців і підприємців (УСПП) і Організації економічного розвитку Західної Швейцарії.

Як повідомляє "Лігабізнесінформ" з посиланням на прес-службу УСПП, представники сторін відвідали ЗАТ "Радій" у Кіровограді та АНТК ім. Антонова в Києві.

В ході візитів обговорювалися питання співробітництва. Так у Кіровограді партнери обговорили можливість виготовлення електронного обладнання для різних систем, які працюють з аварійними й небезпечними ситуаціями - комунальних, пожежних, газових служб тощо.

Реклама:

На АНТК ім. Антонова швейцарська сторона зацікавилася проектами із виготовлення "Руслана" підвищеної вантажнопідйомності й устаткування для контролювання рівня зледеніння літаків.

"Якщо підготовчі роботи пройдуть успішно, можна буде говорити про нові проекти, виробничою базою для яких стануть українські заводи, а в питаннях залучення інвестицій і освоєння ринків беруться допомагати швейцарські колеги", - відзначають в УСПП.

За словами президента УСПП Анатолія Кінаха, головною заставою високої ефективності співробітництва повинна стати інвестиційна політика держави, спрямована на зміцнення довіри інвесторів, переконання їх у надійності країни як партнера і її бізнесу .

Він відзначив необхідність "прийняття ряду законів зі спрощення процедур відводу й оренди землі несільськогосподарського призначення, ліквідації бюрократичних бар'єрів для тих, хто хоче розпочати бізнес в Україні самостійно або з українськими партнерами".

"Передбачливість, системність, стабільна економічна політика - саме на ці питання  іноземні партнери намагаються отримати від нас відповідь. І справа честі держави - домагатися, щоб віна була позитивною", - підкреслив Кинах.

Нагадаємо, товарообіг між Україною й Швейцарією за минулий рік виріс на 33% і склав $1,7 млрд. При цьому Швейцарія зайняла 7 місце серед держав, що найбільше інвестували в економіку України.

За повідомленням посла Швейцарії в Україні Георга Цублера, протягом поточного року в Україні пройде ряд загальних українсько-швейцарських заходів за участю представників уряду й бізнесу двох країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: