Україна може стати важливим гравцем на світовій арені

П'ятниця, 30 травня 2008, 17:27

Україна має непогані шанси стати важливим гравцем на світовій арені, але необхідно, зокрема, більше уваги приділяти розвитку сільського господарства.

Про це сказав Виконавчий директор Всесвітнього банку Г.Вайфельс у ході зустрічі з головою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком у п'ятницю в Києві, на якій обговорювалася економічна ситуація у світі та подальші перспективи і потенціал України, - повідомляє Інтерфакс Україна.

"На даний момент світ стоїть перед трьома найбільшими кризами: фінансовим, енергетичним і продовольчим. Тому Україна на сьогодні має непоганий шанс стати важливим гравцем на світовій арені. На мою думку, Україні потрібно найбільше уваги приділити розвитку сільського господарства. Ви повинні створити умови для розвитку українського аграрного сектору, для його нормального функціонування та швидкого розвитку", - сказав представник Всесвітнього банку.

Вайфельс також виразив ряд пропозицій керівництву України. Зокрема, створити відповідні умови для залучення інвестицій в агропромисловий комплекс. "Сільське господарство це правильний напрямок для України і ви маєте потребу в інституційних перетвореннях у цій галузі" - відзначив Г.Вайфельс.

Реклама:

Голова Верховної Ради підтвердив слова представника Всесвітнього банку і додав, що Україна це країна неймовірних можливостей, але політична криза перешкоджає ії нормальному розвитку.

За словами спікера, "світова продовольча криза була непередбачуваною, але це шанс для України і ми повинні ним скористатися".

У той же час,Яценюк відзначив необхідність донести цю інформацію до українського уряду і за допомогою Всесвітнього банку. "Адже в даний момент уряд веде політичну боротьбу, а не займається реформами економіки для використання шансу, що виник"

А.Яценюк і Г.Вайфельс також обговорили і енергетичні питання.

Крім того, сторони обговорили реалізацію спільної програми фонду Арсенія Яценюка "Open Ukraine" і Всесвітнього банку: "Дослідження трудової міграції на базі домогосподарств України 2008", метою якого є дослідження реального обсягу трудової міграції в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!