Evraz забере активи Коломойського до літа

П'ятниця, 4 квітня 2008, 13:45

Передачу Evraz Group українських металургійних активів, що належали раніше групі "Приват", планується завершити в першому півріччі поточного року.

Як повідомила віце-президент Evraz Goup з корпоративних відносин і зв'язків з інвесторами Ірина Кібіна журналістам у Києві в п'ятницю, у даний час уже завершена угода з придбання шести активів групи "Приват" найбільшим акціонером Evraz Group - компанією Lanebrook.

Наразі проходить процедура due diligence, оцінюється остаточно вартість цих активів, після чого вони перейдуть Evraz Group, уточнила Кібіна.

Вона підкреслила, що Evraz будуть передані тільки п'ять активів, без акцій "Південного гірничо-збагачувального комбінату" (ПГЗК), що залишаться у власності Lanebrook.

Реклама:

Кібіна додала, що Evraz уже почала постачання українських коксохімічних підприємств коксівними вугіллями, не уточнивши обсяги постачань.

"У 2008-2009 роках Evraz Group планує вивести новопридбані підприємства на необхідний рівень прибутковості і технічного оснащення", - відзначила вона.

У той же час, за її словами, обсяги необхідних інвестицій ще не визначені, тому що проводиться due diligence.

Наприкінці 2007 року Evraz Group повідомила про придбання в групи "Приват" ГЗКа "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського (95,57%), а також коксохімічних заводів "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський КХЗ (93,83 %). Evraz оцінив угоду в $2-2,2 млрд, у тому числі грішми - близько $1 млрд.

Крім того, акціонери групи "Приват" реалізували і ще до 50% акцій ПГЗК, з урахуванням яких загальна ціна угоди склала, за словами одного з продавців Ігоря Коломойського, близько $4 млрд.

У рамках угоди основний акціонер Evraz компанія Lanebrook викупила продавані активи за грошові кошти і 9,72% акцій Evraz Group. У результаті цієї угоди частка Lanebrook у Evraz знизилася до 72,89%. Бенефіціаріями компанії Lanebrook є інвесткомпанія Millhouse (50%), що керує активами Романа Абрамовича і його партнерів, а також Олександр Абрамов і Олександр Фролов (разом 50%).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!