Екс-глава ФРС США назвав економічну ситуацію в Україні "незвичною"

П'ятниця, 25 квітня 2008, 11:04

Екс-голова ради керівників Федеральної резервної системи США (ФРС) Алан Ґрінспен вважає економічну ситуацію в Україні "дещо незвичною".

Про це він заявив у четвер під час телемосту, організованого інвестиційною компанією Concorde Capital.

За словами екс-голови ФРС, з одного боку, Україна - це країна, яка швидко розвивається, з іншого - вона лише недавно відійшла від централізованої планової економіки.

Ґрінспен також відзначив, що, у зв'язку з кризовими явищами у світовій економіці, Україні необхідно адекватно реагувати на виклики, зокрема проводити відповідну курсову політику. "Я повністю згоден, що цими питаннями треба займатися", - додав він.

Реклама:

Кажучи про кризові явища у світовій економіці, Ґрінспен відзначив, що сьогоднішня економічна криза в США, можливо, є однією з найсерйозніших за останні 50 років. За словами Ґрінспена, він "не дуже впевнений у тому, що кризу вдасться вирішити впродовж кількох місяців".

Він вважає, що іпотечна криза у США триває, "ситуація залишається такою, що тяжко вирішується".

Водночас Ґрінспен відзначив, що "в решті світу справи йдуть доволі непогано". На думку екс-голови ФРС, проблеми в Європі вирішаться швидше, ніж у США.

Ґрінспен також відзначив, що сьогодні поки що тяжко дати якийсь певний прогноз щодо макроекономічної ситуації на найближчі 18 місяців.

Ґрінспен народився 6 березня 1926 року. Незмінний голова Федеральної резервної системи США (ФРС) із 1987 року, визнаний "кращим головою ФРС ХХ століття".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!