Єхануров сподівається, що прем'єр РФ допоможе працювати над Ан-70

Четвер, 17 квітня 2008, 18:31

Міністр оборони Юрій Єхануров сподівається на активізацію україно-російського співробітництва зі спільного будівництва літака Ан-70 після візиту прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова в Україну 18 квітня.

Про це він повідомив журналістів.

"Нам потрібно буде домовитися з Російською Федерацією. Я сподіваюся, що коли буде візит прем'єр-міністра Російської Федерації в Україну, то цю тему обговорять", - сказав Єхануров.

Він заявив, що Міноборони має намір прискорити роботу зі створення літака Ан-70.

Реклама:

"Нас не влаштовує те, як ці роботи ведуться, і зі своєї сторони ми зробимо все для того, щоби трошки прискорити цю роботу", - зазначив Єхануров.

Єхануров повідомив, що планується проведення планових випробувань згаданих літаків на АНТК ім. Антонова й що на сьогодні закладено два літаки на заводі "Авіант" (Київ).

Росія має намір продовжувати співробітництво з Україною зі створення літака АН-70.

У травні 2006 року російська сторона офіційно заявила про вихід із україно-російського проекту зі створення літака Ан-70, після чого українська сторона пропонувала російській спільно завершити його.

Спільна програма військово-транспортного літака Ан-70 здійснювалася відповідно до підписаних угод Росії й України про виробничу й науково-технічну кооперацію підприємств оборонних галузей промисловості в 1993-му і 1999-му роках.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!