Червоненко хоче владнати суперечки з Тимошенко щодо аеропротів і доріг

Понеділок, 14 квітня 2008, 15:20

Голова Нацкомітету з підготовки до Євро-2012 року Євген Червоненко сподівається, що найближчим часом вдасться узгодити розбіжності між комітетом та урядом щодо будівництва доріг і власності аеропортів при підготовці до Євро-2012.

Про це він повідомив журналістам у Варшаві.

Червоненко вважає, що крапку в дискусії щодо цих питань слід поставити цього тижня.

Червоненко також зазначив, що президент Віктор Ющенко підтримує позицію комітету щодо необхідності надання урядом державних гарантій під будівництво доріг.

Реклама:

Голова комітету вважає, що це потрібно зробити, оскільки сьогодні інфляція вартості будівництва набагато більша, ніж навіть ті відсотки за кредитами, які готові надати міжнародні банки, зокрема ЄБРР, а також, можливо, "Ексімбанк" США, переговори з яким тривають.

Ще одним суперечливим моментом, за словами Червоненка, є ухвалена урядом концепція розвитку аеропортів, яка передбачає передачу аеропортів у державну власність.

Голова Комітету зазначив, що проти цієї концепції висловилися практично всі губернатори, мери, голови обласних рад України.

За його словами, Україна вже бачила занепад аеропортів, коли вони перебували у державній власності, в той час як інвестори готові вкладати гроші у цілісні комплекси аеропортів, зокрема і в неприбуткову злітну смугу.

Говорячи в цілому про підготовку до Євро-2012, Червоненко відзначив, що на сьогодні Україна за графіком випереджає Польщу.

"Але не треба тішитися, бо поляки очікують до 2012 року 67 млрд євро (від Євросоюзу ) на вирівнювання інфраструктури, чого немає у нас", - сказав голова комітету.

Він також підкреслив, що в Україні 80% фінансування очікується за рахунок інвестицій.

За словами Червоненка, держава має робити все, щоб на високому рівні підготуватися до Чемпіонату, який - за мінімальними оцінками - може принести їй 8 млрд доларів прибутку.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!