Янукович витратив понад 260 мільйонів на себе

П'ятниця, 11 квітня 2008, 11:04

У 2007 році Кабінет Міністрів Віктора Януковича на свої потреби витратив 261 млн грн.

Бюджетні гроші йшли на відновлення автопарку, комфортні умови роботи і на боротьбу з "прослушкою".

За даними звіту, урядовий автопарк торік поповнився 19 новими машинами, 6 із яких - Меrсеdеs-Benz S600L. За них віддали майже 9 млн грн.

У списку покупок також значаться автопилососи по 4,5 тис. грн кожен, кондиціонери по 31 тис. за штуку, а також вбудований меблевий гарнітур для першої приймальні прем'єр-міністра. За нього держава заплатила майже 300 тис. грн.

Реклама:

Міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко зізнався, що завдяки щедрості Януковича, шикарними мерседесами зараз користуються члени уряду Юлії Тимошенко. Але хто саме, Крупко сказати не зміг.

Зате відомо, що в автопарку Кабміну зараз понад 200 машин, і тільки на їхню заправку торік витрачено близько 5 млн грн.

Обслуговування престижних машин також обійшлося бюджету в копієчку. За бюджетні кошти Кабмін прикупив для своїх машин два пилососи. Вартість кожного такого апарата - 4,5 тис. грн (середня вартість автопилососа в магазинах побутової техніки - 300 грн).

Більше стали витрачати чиновники і на страхування своїх транспортних засобів. У 2007 році ця цифра перевищила 1,1 млн (роком раніше - 877 тис. грн).

Окрім того, торік секретаріат Кабміну придбав 22 квартири для своїх співробітників. Їхня загальна вартість - 15 млн грн.

При цьому на ремонт будинку уряду в 2007 році було спрямовано 19 млн грн. На капітальний ремонт кабінетів, коридорів і холів витрачено ще 12 млн. До того ж, у 46 кабінетах будинку уряду проведений частковий ремонт, пов'язаний із заміною віконних блоків і дверей. На заміну ліфтів у будинку Кабміну витрачено понад 1,3 млн.

Минулий Кабмін також поміняв у своєму офісі 56 кондиціонерів. Вартість одного такого "чуда техніки", відповідно до звіту секретаріату уряду, становить 30 тис. грн (видання зазначає, що в магазинах кондиціонери престижних марок коштують до 2 тис. дол., тобто практично втричі дешевше).

У звіті секретаріату Кабміну також зазначено, що минулий уряд витратив майже 0,5 млн грн на придбання кабіни "Гарант 5". Її спеціально створювали на замовлення Януковича - щоб убезпечити його від "прослушки". Кабіна являє собою "сталевий корпус, схожий на холодильник" і займає площу 10 кв. м.

За словами Крупка, Кабмін Тимошенко на наради в "таємну кімнату" ніколи не ходив.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!