Тимошенко кожен місяць корегуватиме прожитковий мінімум

Вівторок, 1 квітня 2008, 17:08

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд щомісячно корегуватиме мінімальний прожитковий мінімум.

Про це Тимошенко заявила на прес-конференції у вівторок.

"Кожен місяць ми будемо мінімальний прожитковий рівень коригувати. І кожен місяць пенсіонери будуть отримувати певне збільшене забезпечення життя", - заявила Тимошенко.

Також Тимошенко повідомила, що з 1 жовтня відбудеться перехід "на новий рівень диференціації пенсійних виплат. Так, кожен рік трудового стажу замість 1,2 коштуватиме 1,35.

Реклама:

"Такий коефіцієнт підвищення матиме наслідком те, що всі пенсіонери отримають ще раз суттєве підвищення пенсій", - зазначила вона.

Також, за її словами, з 1 квітня набирає сили постанова, згідно з якою збільшується рівень пенсій.

Тимошенко зазначила, що таким чином пенсіонери, які є інвалідами, стануть отримувати пенсію в залежності від їхньої групи. Так, пенсіонери-інваліди одержать на 70 - 90% більше. Замість 284 гривень вони матимуть не менше, ніж 481 гривню.

За словами Тимошенко, пенсія при втраті годувальника на одного утриманця збільшиться до 481 гривні, на двох утриманців - 577 гривень, на трьох - 721 грн.

Пенсіонери, що мали неповний стаж, отримуватимуть на 70% більшу пенсію - в розмірі 481 гривні, зазначила Тимошенко.

Також прем'єр наголосила, що соціальні пенсії будуть підвищені до 481 гривні, на 164%. "Це перший крок", - зазначила вона.

Також Тимошенко сказала, що було підвищено пенсійну виплату за особливі заслуги перед Україною майже на 50% - до 601 грн.

Також мінімальна пенсія особам, які мають 5 і більше дітей, становитиме 650 грн.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: