Фірма, що будує Дністровську ГАЕС, попідписувала контракти

Четвер, 6 березня 2008, 17:13

Генеральний підрядник будівництва об'єктів Дністровської гідроакумулюючої електростанції Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергопром" (м. Новодністровськ, Чернівецька область) підписав низку контрактів на виконання робіт із приватними комерційними структурами.

Про це порталу повідомили в Дирекції будівництва Дністровської ГАЕС, передають Українські Новини з посиланням на "БукІнфо".

Зокрема, були підписані договори з ПП "Галина" (сума 20,3 млн грн) и МПП "Енергонасос" (сума 1,7 млн грн). Згідно з договором, ПП "Галина" займатиметься бетонними і земельно-скельними роботами з обладнання протизсувних конструкцій, а МПП "Енергонасос" - монтажем гідроенергетичного обладнання.

Як повідомляє "БукІнфо", ТОВ "Енергопром" є генпідрядником будівництва Дністровської ГАЕС із 2001 року. 20 лютого 2008 року ТОВ "Енергопром" підписав відповідну угоду з новим замовником будівництва - ВАТ "Укргідроенерго". Водночас, компанія "Укргідроенерго" не повідомила, чи був проведений тендер на вибір генерального підрядника у відповідності із Законом "Про Державні закупівлі". Будівництво проводиться за рахунок Держбюджету України і цільової надбавки до тарифу ВАТ "Укргідроенерго" в розмірі 0,02 грн/кВт-год виробленої електроенергії. Відповідне рішення було прийнято НКРЕ 14 лютого.

Реклама:

За даними Дирекції будівницва Дністровської ГАЕС, із 2001 року обсяг фінансування, спрямований ТОВ "Енергопром" для будівництва Дністровської ГАЕС за рахунок Держбюджету і цільової надбавки, становив близько 800 мільйонів гривень. Функції замовника будівництва були передані ВАТ "Укргідроенерго" наказом міністра палива й енергетики Юрія Продана №14 від 16 січня 2008 року.

На сьогодні основними засновниками ТОВ "Енергопром" є ТОВ "МТД", ТОВ "ЕДБ", ВАТ "УЕМ", МП "Україна", а також кілька фізичних осіб. А засновником ВАТ "Укргідроенерго" є НАК "Енергетична компанія України", яка володіє пакетом акцій у розмірі 87,4% від статутного фонду.

Дністровська ГАЕС будується на р. Дністрі у Чернівецькій області. Її проектна потужність у турбінному режимі становить 2268 МВт, у насосному режимі - 2947 МВт. Проект станції передбачає установку семи ідентичних гідроагрегатів. Введення в експлуатацію першого з них заплановано на 2008 рік.

Вартість робіт із завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС (у відповідності - трьох гідроагрегатів, загальною встановленою потужністю в генераторному режимі 972 МВт, у насосному - 1263 МВт) станом на 1 січня 2008 року оцінювалась в 2,7 мільярда гривень.

Унікальність станції полягає в тому, що на ній вперше введені гідроагрегати, потужність яких є майже вдвоє більшою за нині чинні в Україні і світі (324 МВт).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!