ДУБИНА ПРОГНОЗУЄ ПОВНЕ ВРЕГУЛЮВАННЯ ГАЗОВИХ СУПЕРЕЧОК

Середа, 5 березня 2008, 17:58

Останні кроки, здійснені керівництвом НАК "Нафтогаз України" з урегулювання розбіжностей із ВАТ "Газпром" щодо постачання газу в Україну, дають підстави розраховувати на швидке досягнення позитивного, взаємоприйнятного рішення з цього питання.

Про це ЕП у середу заявив керівник "Нафтогазу України" Олег Дубина.

За його словами, відправною точкою врегулювання чинних протиріч є домовленості, досягнуті 12 лютого у Москві президентами України та РФ Віктором Ющенком і Володимиром Путіним.

Під час останньої телефонної розмови лідерів двох держав було підтверджено, що сторони діятимуть у руслі прийнятих рішень, які стосуються всіх аспектів співпраці: розрахунку за спожитий газ, обсягу поставок, ціни на паливо, схеми постачання, умов обліку та оплати.

Реклама:

"Це досить чіткі директиви для нашої спільної переговорної роботи, які не ставляться під сумнів ані нами, ні росіянами", - сказав він.

Окрім цього, він повідомив, що сьогодні вранці провів телефонну розмову з керівником "Газпрому" Міллером. Співрозмовники вказали на важливість продовження переговорів та домовились про поновлення в повному обсязі постачання палива в Україну та юридичне оформлення двосторонньої співпраці у сфері газопостачання на 2008 рік.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!