Тимошенко звинувачує "Приват" у рейдерстві

П'ятниця, 28 березня 2008, 16:33

Прем'єр Юлія Тимошенко звинувачує групу "Приват" у рейдерських атаках на енергетичні підприємства держави.

"Те, що сьогодні робить група "Приват" в Україні, - свідчить про те, що вони, по-перше, мають надійний поки що захист у вищих ешелонах влади, а, по-друге, про надійне прикриття рейдерських атак як із боку силових структур, так і з боку певних представників влади, і судової в тому числі", - сказала Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю.

"Це абсолютно мерзенне явище для України, коли, наприклад, найбільший нафтопереробний завод "Укртатнафта", Кременчуцький нафтопереробний завод, по-суті, внаслідок рейдерської атаки захоплений групою "Приват", - додала вона.

Тимошенко навела приклад, коли міністр палива та енергетики Юрій Продан "у рукопашному бою проривався на завод для того, щоб провести збори (акціонерів) і призначити представників міністерства керувати заводом".

Реклама:

"Він не міг прорватися на завод, тому що злочинну групу "Приват" захищали силові структури, а ще й спеціальна група бритоголових людей, пропущена на завод. І практично влада виявилася слабкішою за рейдерську групу", - сказала вона.

Тимошенко також зазначила, що її уряду дуже тяжко "прибирати клановість олігархів", "тому що коли до них доторкаєшся, то піднімається половина державного апарату і силових структур, і стають на їхній захист".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!