Тимошенко пообіцяла, що Ощадбанк більше не скорочуватиме виплат

Вівторок, 25 березня 2008, 17:19

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що із середи вкладники Ощадбанку СРСР зможуть отримувати по 1 тис. грн компенсації й Ощадбанк більше не допустить випадків, коли вкладникам видають суму, меншу за належну тисячу.

Таку заяву вона зробила на спеціальному брифінгу після отримання урядом інформації про те, що в деяких випадках сума виплачуваної компенсації вкладникам замість 1 тис. грн становить 970 грн, а в часом - і 930 грн.

"Сьогодні (у вівторок) уряд провів спеціальну нараду... Ми з'ясували всіх, що допустили таку ситуацію. Це абсолютно протизаконні дії. І завтра вранці ми відновимо справедливість у цьому питанні, і люди одержуватимуть по 1 тис. грн", - сказала прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що "більше таких випадків Ощадбанк допускати не буде - це було порушення закону".

Реклама:

Вона також повідомила, що ті люди, які недоотримали компенсацію, обов'язково її отримають, інформує "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Це питання буде вирішуватися з Міністерством фінансів і Ощадбанком", - додала прем'єр.

Тимошенко зазначила, що така ситуація стала можливою в результаті нестабільної ситуації на валютному ринку.

"Гроші переводилися в Ощадбанк за офіційним курсом Національного банку, але на ринку обмінний курс на сьогодні нижчий, ніж курс НБУ. Це говорить про те, що на ринках валют зараз існує дисбаланс. Причому... це - наслідок ситуації на світових валютних ринках", - заявила вона.

"І Ощадбанк, і Міністерство фінансів повинні були забезпечити страховку людей від таких ситуацій", - підкреслила Тимошенко, уточнюючи причини, з яких могло виникнути скорочення суми виплат компенсацій.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!