"Нафтогаз" почав домовлятися з 40% споживачів газу

П'ятниця, 21 березня 2008, 13:07
НАК "Нафтогаз України" через свою дочірню компанію "Газ України" розпочала процедуру укладення договорів із 40% промислових споживачів на постачання палива з ресурсів імпортованого газу НАК "Нафтогаз України" на березень 2008 року.

НАК "Нафтогаз України" звертається до решти промислових споживачів природного газу із пропозицією прискорити підписання договорів на постачання газу з ДК "Газ України" та проведення передоплати за паливо за березень.

У разі неоплати за природний газ на березень поточного року, планові обсяги імпортованого природного газу, підтверджені з ресурсів НАК "Нафтогаз України", будуть анульовані. Це означатиме, що промислове підприємство споживає природний газ без виділених обсягів, тобто безлімітно. У такому разі ДК "Газ України" буде вимушена вжити заходів для обмеження газопостачання такому підприємству, аж до повного його відключення. За оперативними даними, промислові підприємства протягом 20 днів березня спожили без договорів близько 1,5 млрд куб. м природного газу.

Здійснення промисловими споживачами оплати природного газу на березень на умовах укладених договорів дасть можливість ДК "Газ України" оформити в установленому порядку фактично спожиті обсяги природного газу у березні. Також укладуть додаткову угоду для постачання газу на квітень.

"Економічна правда"

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!