"Нафтогаз" визначився з розташуванням першої української свердловини в Єгипті

Четвер, 20 березня 2008, 16:51

Відповідно до робочої програми з розвідки та розробки блоку Alam El Shawish East у Західній пустелі Єгипту, представники філії НАК "Нафтогаз України" у Єгипті та Єгипетської генеральної нафтової корпорації (ЄГНК) погодили місце розташування першої української розвідувальної свердловини Hg34/3.

Свердловина буде пробурена в межах родовища Харадіг, повідомили ЕП у прес-центрі "Нафтогазу". 

З метою визначення безпосередньо на місцевості розташування гирла майбутньої свердловини, 18 березня група фахівців філії компанії у Єгипті разом із представниками Геологічної служби ЄГНК виїхали у північну частину концесійної території. Роботи з визначення розташування гирла свердловини здійснювались під керівництвом єгипетського геолога філії компанії доктора Набіля Рашвана.

З метою будівництва свердловини зусиллями українського та єгипетського персоналу філії НАКу попередньо було виконано геологічне обґрунтування доцільності її буріння, розроблено та погоджено з ЄГНК програму буріння. Нині виконуються підготовчі роботи для проведення тендерів щодо оренди бурового устаткування, придбання матеріалів та надання послуг для будівництва свердловини.

Реклама:

Як відомо, за умовами концесійної угоди, впродовж трирічного періоду розвідки НАК "Нафтогаз" виступить підрядником робіт із пошуку та розвідки родовищ нафти на території блоку Alam El Shawish East. Інвестиції НАК "Нафтогаз України" в пошук запасів вуглеводнів на території блоку становитимуть не менше $20,2 млн.

Видобувні ресурси нафти блоку Alam El Shawish East, за оцінкою ДП "Науканафтогаз", підтвердженою висновком Державної комісії України із запасів, становлять не менше 73,5 млн тонн (категорія С-3), що еквівалентно 90% ресурсної бази суходолу України.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!