Ющенка закликають відкликати законопроекти про скасування стандартизації

Понеділок, 17 березня 2008, 15:53

Секретар Союзу споживачів України Леонід Школьник і депутат Верховної Ради від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Кармазін закликають президента Віктора Ющенка відкликати законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стандартизації й обов'язкової сертифікації)" і "Про ринковий нагляд", подані у Верховну Раду 17 січня.

Про це вони повідомили на прес-конференції.

Кармазін, зокрема, зазначив, що скасування стандартизації не відповідає європейським нормам.

"У Європі є 400 стандартів, обов'язкових до виконання. У нас це все пропонують скасувати", - підкреслив депутат.

Реклама:

У свою чергу, Школьник зазначив, що Україна не може скасовувати стандартизацію товарів, оскільки вітчизняна продукція буде не здатна конкурувати зі світовою.

Крім цього, Школьник обвинувачує Кабінети Міністрів Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова й Віктора Януковича в невиконанні Указу №1105 від 13 липня 2005 "Про заходи щодо вдосконалення діяльності в сфері технічної регуляції й споживчої політики".

У разі невиконання їхньої вимоги вони мають намір закликати людей до масових протестів.

"Якщо до нас не прислухаються, ми будемо виводити громадськість під стіни Секретаріату президента й Кабміну", - сказав Кармазін.

17 січня Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради 6 законопроектів у сфері господарської діяльності, які визначив як невідкладні для позачергового розгляду в парламенті.

У грудні 2006 року Кабінет Міністрів створив Координаційну раду із захисту прав споживачів як консультаційно-дорадчий орган при уряді.

Секретарем Координаційної ради Кабмін призначив голову правління Спілки споживачів Леоніда Школьника.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!