Тимошенко нарахувала Черновецькому зловживань на 1,2 мільярда

Понеділок, 17 березня 2008, 10:28

Кабінет Міністрів направив президентові пакет документів "про виявлені зловживання" з боку Київської міської державної адміністрації і мера столиці Леоніда Черновецького.

Про це повідомляє в п'ятницю управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату уряду.

За його даними, серед документів, зокрема, розпорядження, у якому Кабмін звертається до президента з поданням про звільнення Черновецького, а також матеріали за результатами перевірки робочої групи діяльності керівництва столичної міськадміністрації.

Так, управління зі зв'язків зі ЗМІ секретаріату уряду відзначає, що в розпорядженні уряду від 12 березня 2008 року "Про стан виконання Київського міською адміністрацією актів законодавства і вирішення актуальних проблем розвитку Києва" вказується на серйозні проблеми в розвитку столиці і значні недоліки в роботі міської адміністрації.

Відповідно до прикладених матеріалів перевірок, тільки в сфері земельних відносин із початку 2008 року виявлено 36 злочинів, за якими порушені кримінальні справи щодо посадових осіб адміністрації.

Реклама:

Крім того, у документах відзначається, що виявлено значні зловживання у фінансово-бюджетній сфері. Йдеться про виконання бюджету Києва за 2006-2007 роки.

Виявлено порушення на загальну суму понад 1,2 млрд грн, у тому числі недоодержання або втрата фінансових ресурсів - 251,8 млн, втрата коштів у результаті порушень під час проведення фінансових операцій - 39,4 млн, нецільове використання бюджетних коштів - 36,5 млн, нестача основних коштів і матеріальних цінностей - 1,7 млн, а також інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 899,8 млн грн.

Також президентові передані документи, у яких засвідчено ігнорування керівництвом міськадміністрації низки доручень уряду, зокрема, щодо впорядкування структури апарату адміністрації з метою запобігання дублювання повноважень і чіткого розподілу обов'язків між заступниками глави міськадміністрації.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!