Податкова знайшла ухиляння від податків у Ахметова, Пінчука, Тарути і Коломойського

П'ятниця, 14 березня 2008, 18:52

Державна податкова адміністрація виявила факти ухиляння від сплати податків компаніями "Приват", "Індустріальний союз Донбасу", "Систем кепітал менеджмент", "Інтепайп", "Мотор Січ", "Смарт-груп".

Про це заявив глава ДПАУ Сергій Буряк на колегії Податкової адміністрації в п'ятницю в Ірпені за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, відзначивши, що йдеться про використання так званих технічних акцій.

"Нами виявлені факти використання так званих технічних акцій збанкрутілих підприємств, у результаті чого недоплата податку на прибуток становила в минулому році 7,5 млрд грн", - сказав глава ДПАУ.

За словами Буряка, Податкова знищила таких акцій на суму 30 млрд грн.

Реклама:

"На превеликий подив, покупцями цих акцій були підприємства відомих публічних компаній, таких як "Приват", "Індустріальний союз Донбасу", "Систем кепітал менеджмент", "Інтепайп", "Мотор Січ", "Смарт-груп" тощо", - сказав глава Податкової.

Він також відзначив, що підприємства групи "Інтерпайп", а також "Запоріжсталь", "Укрпромінвест", компанії "Енерго", компанії "Континіум" "знижують податкову віддачу по податку на прибуток" у 2008 році.

За його словами, за два перших місяці нинішнього року тільки 20 великих підприємств країни зменшили перерахування платежів у Держбюджет на 1,4 млрд грн.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!