Ющенко вирішив розібратися з держзакупівлями без Ради

П'ятниця, 14 березня 2008, 15:27

Президент підписав доручення про створення міжвідомчої комісії з проведення тендерних закупівель.

Як повідомив на брифінгу в п'ятницю заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин, комісія має координувати проведення тендерних закупівель, контролювати рух коштів і вживати заходів щодо запобігання злочинам у цій сфері.

"Зважаючи на те, що український парламент зволікає з прийняттям закону про державні закупівлі у новій редакції, президент сьогодні підписав доручення, згідно з яким глави облдержадміністрацій мають створити міжвідомчу робочу комісію на рівні областей і районів, залучивши туди представників прокуратури, СБУ, податківців, Антимонопольного комітету", - цитує Пукшина прес-служба президента.

За словами заступника глави Секретаріату, комісія має бути створена протягом одного тижня. Вона систематично інформуватиме про факти виявлених порушень правоохоронні органи та Секретаріат президента.

Реклама:

Пукшин нагадав, що керівництво Секретаріату президента близько двох тижнів тому звернулося з листом до СБУ стосовно ретельної перевірки фактів зловживань у сфері державних закупівель. Він наголосив, що вже сьогодні СБУ оприлюднила відповідь на доручення, де "фактично підтверджено колосальні зловживання з бюджетними коштами, свідченням чого є відкриті кримінальні справи".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!