Після армії у внз будуть брати без іспитів і безкоштовно

Четвер, 13 березня 2008, 16:44

Кабінет Міністрів 12 березня створив міжвідомчу комісію для підготовки пропозицій щодо посилення мотивації служби в Збройних Силах.

Про це журналістам повідомив міністр оборони Юрій Єхануров.

"Учора створена міжвідомча комісія на чолі з першим віце-прем'єр-міністром (Олександром) Турчиновим з підготовки пропозицій щодо поліпшення мотивації служби в Збройних Силах, у тому числі за контрактом", - сказав міністр.

За його словами, пропонується надати право військовослужбовцям, які відслужили два роки за контрактом, вступати у вищі навчальні заклади без іспитів і навчитися там безкоштовно.

Реклама:

"Той, хто служить два роки, буде мати можливість безкоштовно вчитися в навчальних закладах. Якщо депутати будуть такими добрими, то вони без іспитів прийматимуть цих людей", - сказав Єхануров.

Він додав, що Кабмін і Міноборони спільно розробили законопроект про контрактну службу у ВР.

"Після дискусій, що відбулися в Кабінеті Міністрів, він рекомендований до направлення у Верховну Раду", - сказав Єхануров.

Законопроект пропонує надати право служити у ЗС за контрактом чоловікам, що мають базову середню освіту.

За словами Єханурова, за чинним законодавством право служити в Збройних Силах за контрактом мають чоловіки, що мають середню спеціальну, вищу або неповну вищу освіту.

Крім того, законопроект надає право служити за контрактом молодим людям із 18 років.

"Обком" із посиланням на Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!