"Регіонал" пропонує пов'язати флот Росії з газом

Четвер, 13 березня 2008, 14:21

Міністр закордонних справ "опозиційного уряду" Костянтин Грищенко вважає, що питання про виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з України має розглядатися після 2017 року.

Про це він заявив у четвер, виступаючи на міжнародному круглому столі "Нейтральний статус як парадигма зовнішньополітичної стратегії України".

"Питання має вирішуватись остаточно після 2017 року або в 2017 році", - сказав Грищенко.

На його думку, ставити це питання сьогодні не правильно, оскільки, швидше за все, чинні президент і прем'єр-міністр, як і багато з нинішніх українських політичних діячів, не будуть у 2017 році вирішувати це питання.

Реклама:

Тому, вважає "регіонал", не потрібно створювати проблем наступним чільникам України.

Грищенко також вважає, що питання виведення ЧФ РФ із України слід розглядати у комплексі, зокрема й із урахуванням ситуації щодо газу.

Як відомо, раніше чинний прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в інтерв'ю Рейтер, говорячи про газове питання, натякнула на додаткові важелі Києва в переговорах із Росією, маючи на увазі не пов'язані з газом стратегічні відносини, зокрема оренду Росією ЧФ.

"Вони орендують величезні ділянки землі на території України, і ми дотримуємося раніше встановлених цін, незважаючи на факт, що вартість цих ділянок зараз зовсім інша", - сказала прем'єр.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!