Тимошенко сподівається до середини року зупинити інфляцію

Середа, 12 березня 2008, 17:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що до середини поточного року зростання інфляції припиниться завдяки заходам уряду.

"Зараз уряд проводить досить наполегливо антиінфляційні заходи для того, щоб до середини року зупинити це спонтанне зростання цін. Для цього потрібен час будь-якій країні", - заявила вона на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

"І я думаю, що ми місяць за місяцем будемо бачити уповільнення темпів зростання інфляції. Я в цьому переконана, тому що перші позитивні наслідки антиінфляційних заходів ми вже бачимо", - запевнила Тимошенко.

При цьому прем'єр зазначила, що в березні сподівається побачити "достатньо суттєві зміни" в цій сфері.

Реклама:

"Хочу заспокоїти всіх, що Україна як нормальна європейська країна не допускатиме більше  таких рівнів інфляції, як у 2007 році. Це рекордна інфляція за останній період", - заявила Тимошенко.

"І я думаю, що якщо команда Партії регіонів сьогодні критикує, вона мусить подивитися на свої розміри інфляції, які вона залишила нам у спадщину. Дайте уряду трішечки часу для того, щоб ми могли з цими наслідками впоратись", - зазначила вона.

Тимошенко вкотре наголосила, що інфляція дісталася уряду "у спадщину": 17% річних. "Усі інфляційні процеси абсолютно були запущені попереднім урядом в минулому році, особливо наприкінці", - сказала вона.

Прем'єр зазначила, що "якщо йде здорожчання продуктів.., то вони не ростуть у грудні, як не ростуть у січні-лютому місяці". "Все, що було закладено в інфляційні процеси, закладено протягом 2007 року", - підкреслила Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що є речі, "зумовлені достатньо кризовими явищами на світових ринках" - зокрема, прем'єр нагадала про рекордне підвищення ціни на нафту на біржах світу, які "для всього світу є тяжкими". "Й Україна тут не буде винятком", - сказала Тимошенко.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!