"Укрпошта" з учорашнього дня чекає заявок від усіх охочих компенсації по вкладах

П'ятниця, 8 лютого 2008, 13:03

У четвер державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" початок доставку додому компенсацій по внесках Ощадбанку СРСР.

За весь четвер у такий спосіб одержали гроші всі, хто написав відповідну заяву, - 203 особи, пише "Комерсант-Україна".

В "Укрпошті", з якою Ощадбанк уклав договір на рік, вважають, що така послуга надалі може виявитися незатребуваною.

Станом на четвер заяви про доставку компенсацій додому подали 196 чоловік у Чернігівській області й 7 - у Запорізькій. Всі вони, як повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Кравець, уже в четвер одержали свої гроші. Тепер підприємство чекає нових заявок.

Процедура доставки така: вкладник, що раніше звернувся до Ощадбанку з приводу одержання компенсації, повинен прийти у відділення банку й оформити заяву про доставку коштів додому.

Реклама:

Гроші вкладникові приносять протягом п'яти робочих днів із моменту подачі заяви.

"Думаю, заявок буде небагато, - відзначив Ігор Кравець.- Людина, яка прийшла на пошту, навряд чи буде просити про доставку додому - як правило, люди воліють одержувати гроші особисто в руки".

Як відомо, 11 січня Ощадбанк почав виплачувати компенсації по внесках Ощадбанку СРСР. 17 січня Кабінет Міністрів видав постанову про безкоштовну доставку компенсаційних виплат додому співробітниками "Укрпошти". Договір із підприємством строком на один рік банк підписав наприкінці минулого місяця.

За словами Ігоря Кравця, більшість заявників - жителі сіл, де немає відділень Ощадбанку, а також інваліди й самотні старі люди.

Міністерство фінансів уже перерахувало Ощадбанку понад $400 млн для здійснення компенсацій по внесках. Заяви на реєстрацію подали 4 млн вкладників Ощадбанку СРСР. Компенсаційні кошти вже перераховані на персональні рахунки приблизно 2 млн чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!